Details 10 duizend euro regeling worden over twee weken bekend gemaakt

DEN HAAG – Over 14 dagen wordt bekend gemaakt hoe de subsidie voor verbetering en verduurzaming wordt uitgevoerd. Het gaat om 10 duizend euro regeling voor woningeigenaren in het aardgasgebied. In principe zou dit op 1 mei bekend worden gemaakt. Door het reces van de Tweede Kamer is dit twee weken uitgesteld, zo laat de woordvoerster van staatssecretaris Vijlbrief weten.

De tweede aanvraagronde verliep begin dit jaar buitengewoon chaotisch. Op 10 januari ging de regeling open, waarna duizenden Groningers een aanvraag wilden indienen voor de subsidie van 10.000 euro. Door de stormloop op de website van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland en de gemeentehuizen liep de zaak spaak. Er was te weinig geld om iedereen die daar recht op had, ook de subsidie toe te kennen.  Staatssecretaris Vijlbrief zegde een nieuwe ronde voor deze subsidieregeling toe waarover1 mei duidelijkheid zou komen.

“De staatsecretaris moet de vervolgregeling aan de Tweede Kamer voorleggen. Door de vakantie van de Kamer, is daar twee weken vertraging in,” zegt de woordvoerster. “Het geld is er, de afspraken over de uitvoering zijn er, de regeling gaat gewoon door, alleen de communicatie erover is wat verlaat.”/bm

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.