Zomaar op het Hogeland: zaak 202104292/1

Iedereen denkt dat de Raad van State komende vrijdag uitspraak doet in zaak 202104292/1. Dat is de kwestie van het bestemmingsplan Boogplein in Winsum en het beschermd dorpsgezicht en bomen en de bezwaren daartegen. Een kennisje in Den Haag weet te melden dat dit niet zo is.

Het dorpsgezicht waar het om gaat, legde Ploegschilder Johan Dijkstra vast in de ets ‘Gezicht op Obergum vanaf Winsum’, 1947. Stond op internet te koop voor 75 euro.

Als commentaar noteerde Dijkstra indertijd dat het tafereel een armoedige indruk maakte. Deze ets is ook opgenomen in de Ploegverzameling van het provinciebestuur. Ik wil me niet overal mee bemoeien, maar deze prent hoort zeker thuis in het Kunstencentrum de Ploeg dat in de oude lagere school in Wehe-den Hoorn wordt ondergebracht./bm

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.