Hogeland Letterland: literaire matinee rond twee Hogelandster schrijvers

WARFFUM – Op zondag 8 mei a.s. is er voor het eerst ‘Hogeland Letterland’, een literaire matinee rond twee schrijvers, Fieke Gosselaar uit Eenrum en Rense Sinkgraven uit Tinallinge. Van beide schrijvers kwamen recent romans uit.

Gosselaar publiceerde onlangs Als je ze kent bij uitgeverij Ambo|Anthos – een verhaal over armoede in de Oosterparkwijk van Groningen. Zoals Literair Nederland schreef: “Ook in haar zojuist verschenen roman Als je ze kent staan weer gewone mensen centraal die terecht komen in situaties die hun leven onzeker maken: schulden, verslaving, eenzaamheid.”

Rense Sinkgraven’s roman Dorus de Doffer – begin dit jaar uitgekomen bij uitgeverij Brooklyn – draait rond een niet-alledaags thema in de literatuur: de duivensport. In de roman zijn Wicher en Lambert concurrerende duivenmelkers, allebei even fanatiek als onzeker over hun leven, hun sport en hun duiven. Wiens duif gaat de St.Vincent-race, over een afstand van zo’n 1200 km, winnen?

Louis Stiller gaat vanaf 15:00 u. in gesprek met beide auteurs in De Huiskamer van Warffum en gaat ook nog in op de poëzie van Willem de Mérode die centraal staat in een bijzondere tentoonstelling in het Openluchtmuseum Het Hoogeland te Warffum.

Wat: Hogeland Letterland

Wie: Fieke Gosselaar en Rense Sinkgraven

Wanneer: Zondag 8 mei 15:00-16:30 uur

Waar: De Huiskamer van Warffum, Noorderkerkpad 13

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !