Programma 4 mei herdenking Uithuizen

UITHUIZEN – Het 4 mei Comité in Uithuizen heeft na twee coronajaren weer een compleet programma kunnen samenstellen.  Alle inwoners uit Uithuizen en overige bezoekers zijn weer van harte welkom in de 800 jaar oude Jacobikerk. De herdenkingsbijeenkomst begint om 19 uur. De kranslegging bij het monument op het Kerkplein is om 19.50 uur.

Het jaarthema van de 4 mei herdenking is “VRIJHEID IN VERBONDENHEID”. Door de oorlog in de Oekraïne is het thema zeer actueel.

Oud-ondernemer Chris Bakker uit Uithuizen zal geïnterviewd worden door Govert Tromp en vertellen over de oorlog door de ogen van een kind. Ook worden door leerlingen van het HHC en leerlingen uit het basisonderwijs een aantal gedichten en muziekstukken voorgedragen.  Organist Ab Gramsbergen speelt een tweetal klassieke orgelstukken op het beroemde Arp Schnitgerorgel.

De herdenkingsdienst staat onder leiding van pastor Dorus Wubbels.

Vanuit het College van de gemeente Het Hogeland is wethouder Eltjo Dijkhuis aanwezig, die in zal gaan op de betekenis van herdenken.

Wethouder Dijkhuis en de kinderen van de scholen leggen om 19.50 uur een tweetal kransen bij het oorlogsmonument op het  Kerkplein. De overige leerlingen van de basisscholen en het HHC leggen bloemen. Na de twee minuten stilte vanaf 20.00 uur wordt daarna het eerste couplet van het Wilhelmus gezongen onder begeleiding van muziekvereniging B&O.

De Jacobikerk is vanaf 18.30 uur geopend. Na afloop van de plechtigheid kan men in het koor van de Jacobikerk nog even napraten onder het genot van een kopje koffie. Tevens is er na afloop nog de gelegenheid om de expositie “Uithuizen in de Oorlog” te bezoeken samengesteld door Jan Ekema. De expositie duurt nog tot en met Bevrijdingsdag 5 mei.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.