Jongeren en SP overhandigen steunbetuigingen wethouder Rutgers

UITHUIZEN – Dinsdagmiddag was een flinke groep jongeren aanwezig op het Marktplein in Uithuizen. Dankbaar maakten zij gebruik van het springkussen en meegebrachte skate-attributen. Tevens waren zij getuige van de overhandiging van steunbetuigingen voor een skatepark in Uithuizermeeden aan wethouder Rutgers. Die zegde toe de steunbetuigingen over te dragen aan het nieuwe college.

“Deze overhandiging van de verzamelde steunbetuigingen is een start. De wens is nu bekend. Ik zal ook de dorpen coördinator van Uithuizermeeden inlichten,” aldus de wethouder, “Maar het gaat nog zeker een tijd duren, ook als het een JA wordt.”

Lees verder onder de foto

Al maanden werken jongeren samen met de SP aan plannen voor een skatepark in Uithuizermeeden. Zij zijn blij met een eerste stap. Miriam, één van de initiatiefnemers, zegt: “Fijn dat de wethouder de dorpen coördinator wil inschakelen. Maar wij blijven ook niet stilzitten. Straks ben ik uit huis als het skatepark komt. Dat is te laat. We moeten tempo maken.”

Helaas waren de prijswinnaars van de ontwerpwedstrijd niet aanwezig. SP Het Hogeland gaat er voor zorgen dat de prijzen goed terecht komen.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !