Burdy 30 jaar on stage

ASSEN – Burdy was zaterdagavond in De Bonte Wever in Assen de grote ster op zijn eigen feest ter gelegenheid van zijn 30-jarig jubileum. Het Feestbeest Oet Grunnen – bij een aantal nummers geflankeerd door de Worlddancers uit Winsum – zong veel, heel veel. Verder betraden muzikale vrienden van hem het podium, zodat de Ulrumer tussendoor even kon bijtanken. 

De reeds lange zangcarrière van Burdy begon 30 jaar geleden als zingende melkboer met zijn debuutsingle De Vissers Van Zoltkamp, die destijds werd gepresenteerd in Hotel-Restaurant Neptunus in zijn woonplaats Ulrum. Door de jaren heen zouden nog vele nummers volgen. De bekendsten zijn Ramona, Hypnotiseur, Breng Mie Thoes Waddenzee, Sayonara, Kop der Veur, Jij Bent Alles en niet te vergeten de kraker Mit Mien Ogen Dicht.

Lees verder onder de foto’s

De avond werd om 20.00 uur officieel geopend middels een dance-act van de Worlddancers op Hoe Het Danst van Davina Michelle. Een uur eerder had DJ Sieme Gerrijts z’n apparatuur al aan loop geslingerd voor de pre-party, zongen Bas en Plof het lied van De Zijlen en trad Wouter Vinckers op.

Tegen 20.05 uur was het dan tijd voor Burdy, tegenwoordig de zingende buschauffeur genoemd. Het feestvarken opende met Mien Aigen Verhoal en zou uiteindelijk zo’n 4 uur later afsluiten met You ‘ll Never Walk Alone. Om Burdy even z’n rustpauzes te gunnen kwamen tussendoor de Groninger rappers van Wat Aans, Melissa Smilda, Robin Aalberts, Raymond, Marco Schuitemaker, René Beverwijk en Bert Zwier een aantal liedjes zingen.

Nadat Burdy z’n playlist – een kleine 40 nummers, waaronder een Elvis-medley – had afgewerkt was het DJ Sieme die de afterparty verzorgde.

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.