Oekraïense kinderen naar school

HET HOGELAND – Vanaf maandag 16 mei kunnen Oekraïense kinderen van 4 tot en met 12 jaar naar een basisschool in de eigen tijdelijke woonplaats. Ouders kunnen vanaf woensdag 11 mei telefonisch contact opnemen met de school voor een afspraak om hun kind in te schrijven, aldus het gemeentebestuur.

De kinderen sluiten aan bij de reguliere klassen. Heeft een woonplaats meerdere scholen, dan kunnen ouders zelf een school uitkiezen. Bij het inschrijven moeten ouders het Burgerservicenummer (BSN) van hun kind doorgeven. Die hebben zij ontvangen van de gemeente.

De gemeente is bezig om voor Oekraïense kinderen centrale schoollocaties te organiseren. Kinderen krijgen daar onderwijs speciaal gericht op nieuwkomers. Wanneer dat is georganiseerd, gaan Oekraïense kinderen daar naar toe. Waarschijnlijk blijven de kinderen tot de zomervakantie op de basisschool in de eigen tijdelijke woonplaats.

Het onderwijs voor kinderen vanaf 12 jaar (voortgezet onderwijs) is nog niet geregeld.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.