Fiks een Fiets, Spannende Sloot en meer activiteiten

APPINGEDAM – Vanaf 12 mei a.s. start er weer een nieuwe serie activiteiten in het technieklokaal van De Jonge Onderzoekers Eemsdelta in Appingedam. Op het programma staan hout, elektronica, natuuronderzoek en fietsreparatie.

Deelnemers kunnen aan de slag met stroomkringen, houtbewerken en het overbrengen van bewegingen. Al deze principes worden vertaald in werkstukken zoals bijvoorbeeld een wiebelauto, een flipperkast of een zenuwenspiraal.

Wie geïnteresseerd is in natuuronderzoek kan meedoen aan de activiteit Spannende sloot. Met schepnetjes gaan de deelnemers op zoek naar waterleven. De vangst wordt met behulp van determinatiekaarten van namen voorzien.

En wie heeft er geen hekel aan; een lekke band? Toch handig dat je weet hoe je deze zelf kunt plakken. In twee middagen leren de deelnemers tijdens de minicursus Fiks een Fiets, eenvoudige reparaties uitvoeren zoals het plakken van een band, het spannen van spaken, het smeren van een ketting en het repareren van licht.

Meer informatie over de activiteiten en aanmelden is te vinden op https://www.djog.nl/eemsdelta/hout-en-elektronica/

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.