Gemeente begint met maaien van de bermen

HET HOGELAND – “Rond half mei beginnen we weer met het maaien van de bermen langs onze gemeentelijke wegen en fietspaden. De precieze datum is afhankelijk van het weer en hoe hard het groen groeit,” zo laat de gemeente weten.

Vanaf half juli wordt dat het eerste stuk opnieuw gemaaid; vervolgens is vanaf half augustus de berm helemaal aan de beurt. De grasvelden in de dorpen maaien worden wekelijks gemaaid.

“We maaien ongeveer de eerste meter – dit kan ook iets meer of minder zijn – voor de verkeersveiligheid. Zo heb je goed zicht en is er voldoende ruimte om uit te wijken als dat nodig is. De rest van de berm laten we groeien voor de biodiversiteit,” zo zegt het gemeentebestuur,

Wie in de gemeente een plek tegen waarvan je vindt dat er gemaaid moet worden voor de verkeersveiligheid, laat het ons weten, aldus de oproep.  Via https://bit.ly/34076w4 of 088 – 345 88 88.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.