Rodenaar wint biljarttoernooi Den Andel

DEN ANDEL – Herbert Ploeg uit Roden is de winnaar van het Top 8 Masterstoernooi van biljartclub Het Achterdeel. Burgemeester Henk Jan Bolding overreikte de winnaar de Klaas Zijlstra Wisselbokaal.

Zo’n tachtig deelnemers werkten zich de afgelopen weken in het dorpshuis Op Streek van Den Andel het toernooi door, dat inmiddels tot de traditie op de regionale biljartkalender hoort. De biljarters spelen met het handicap van maximaal 6,99. De finalepartij tussen Arjan van der Kamp uit Tolbert Herbert Ploeg was kort en indrukwekkend. Ploeg plakte zijn tegenstander 30 caramboles in een beurt aan de broek. Van der Kamp liet zich na de partij terecht ontvallen: “Dit was gewoon kansloos.”

De derde plaats was voor de in Warfhuizen geboren en getogen Louke Ploeg-Vos.

Mädi Cleerdin, voorzitter van Het Achterdeel, betoonde zich tevreden over het toernooi: “Het bestaat uit mijn geheugen zo’n 24 jaar. Vanwege de covid-crisis is het twee jaar niet doorgegaan. Het heeft een eigen plek in de regionale biljartwereld verworven. En dat hebben de vele gulle sponsoren goed beloond./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.