Komt allen, gratis drank!

Vriendinnen en vrienden ook, pensionadas en pensionados ook, wie en wat je ook bent: samen zijn wij weer verbonden in wat ons in verbinding verbindt. Want wij stonden in onze enige eigen kracht als burgers en hebben ons wapen der wapenen gescherpt met de punteslijper van het rode potlood en gekrast op de naam van die vrouw en man die ons vertegenwoordigt in de gemeenteraad. Oh, wat hebben we ze een lesje geleerd, hullie die niet naar ons geluisterd hebben. Oh, wat zijn ze gewaarschuwd, zij die menen ons vertrouwen te hebben. Over vier jaar zullen we weer ons oordeel uitspreken over die Kristel, Mariette, Janny, Anne Marie, Linda, Karen, Harma en Nanet en ook wat Nico’s enzo. We hebben een nieuwe gemeenteraad en een nieuw setje van wethouders, en woensdagavond gaat het los met dat nieuwe gemeentebestuur.

Als Ambassadeur van de Democratie heb ik de afgelopen tijd in stilte grote werken verricht want ons soort mensen doet in stilte, in bescheidenheid grote werken. En met genoegen overzie ik de bindende verbindelijke resultaten. Uiteindelijk is het me gelukt om de BBB-club te herbinden – één adviesje was genoeg: benoem een bestuur van de club! – en Nico Werkman uiteindelijk toch in de raad te krijgen. Deze soms wat onhandige maar uiterst scherpzinnige, doorzicht verschaffende analyticus, zal er voor zorgen dat de kwaliteit van de oppositie met 300 procent zal toenemen.

Een klein werkje ook: een extra wethouder. Vrindjes hebben er voor gezorgd dat er een wethouder bijkomt omdat het oude setje van wethouders echt onder overbelasting, extreme werkdruk gebukt ging. Nog een kleinigheidje. Als verbinderde head-hunter-pro deo is het me gelukt om Arjen Nolles van GroenLinks wethouder te laten worden, zodat ons allerbeminde Hogeland een werkelijk Groene Gemeente gaat worden. En denk eens na over waarom Stefan van Keijzerswaard van de invloedloze eenmansfractie van de VVD toch wethouder wordt?!

Democrateressen en democraten ook, als Ambassadeur van de Democratie ben ik trots. De opkomst bij de verkiezingen van ons allen is gestegen van 52,22 naar 55,5 procent. Laten wij allen trots zijn. Komt woensdag naar de gemeenteraad en meet-and-greet de nieuwe wethouders want na afloop is er een informele borrel. Komt en heft allen het glas op de democratie. Kom op mannen en vrouwen ook, gratis slempen, dat hebben we verdiend. Personen onder de 18 dienen er rekening mee te houden dat er mogelijk een BOA aanwezig is voor de alcoholcontrole. Nou ja, die kinderen hebben geen stemrecht, wat hebben ze daar dan te zoeken?

Proost op de nieuwe wethouders. Als het wat wordt dan ligt dat aan ons aller scherpe onderscheidingsvermogen. Wordt het niks, dan rekenen we over vier jaar met hen af.

Met de rode potlood.

Tijl Uilenspieghel

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !