Regeling 10 duizend euro subsidie vanaf 6 juli open

DEN HAAG – Huiseigenaren in het aardbevingsgebied die in januari buiten de boot zijn gevallen bij de 10.000 euro subsidie van SNN, kunnen vanaf 6 juli alsnog een aanvraag doen. De derde ronde van de subsidieregeling wordt gefaseerd per gemeente uitgevoerd om situaties als eerder dit jaar te voorkomen. Dit laat staatssecretaris Vijlbrief in een brief aan de Tweede Kamer weten.

In januari liep de uitvoering vban de regeling in het honderd. De helft van de mensen die er recht op hadden, kon uiteindelijk geen aanvraag doen, omdat het geld op was. Nog dezelfde week deed Vijlbrief de toezegging dat er 250 miljoen euro extra zou komen , zodat alle ongeveer 53.000 gerechtigden hun subsidie kunnen krijgen.

De derde ronde van de regeling wordt per gemeente opengesteld, te beginnen in de Drentse gemeente Aa en Hunze. Daarna volgen de gemeenten Eemsdelta, Groningen, Het Hogeland, Midden-Groningen, Oldambt en Westerkwartier. In Eemsdelta, Groningen en Midden-Groningen wordt het zelfs in twee stappen gedaan.

Iedere huiseigenaar moet binnen drie maanden een aanvraag kunnen hebben gedaan, maar als dat niet lukt hebben ze uiteindelijk drie jaar de tijd om de aanvraag te doen. “Uitgangspunt is dat Groningers in alle rust een subsidieaanvraag kunnen doen zodat ongewenste situaties zoals bij de ronde van januari worden voorkomen,” schrijft staatssecretaris Hans Vijlbrief van Mijnbouw aan de Kamer. “Deze werkwijze heeft niet alleen als voordeel dat eigenaren rustig de tijd kunnen nemen om een aanvraag in te dienen, maar het zorgt er ook voor dat de afwikkeling van de aanvragen over een grotere periode wordt gespreid.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.