Speedsoccer Arena Eenrum mede dankzij lokale bedrijven

EENRUM – Dat het sportpark in Eenrum een complete metamorfose heeft ondergaan zal geen enkele bezoeker zijn ontgaan. Maar met de realisatie van een echte speedsoccer arena is de voetbalvereniging nu nog een prachtige en zeer populaire plaats rijker.

De afgelopen drie jaar is er ontzettend veel werk verricht door een grote groep vrijwilligers. “Na de huisverloting en de daarbij beschikbaar gekomen gelden is er ontzettend veel werk verricht”, vertelt bestuurslid Eric Schoenmakers trots. Hij was in 2018 (toen nog geen bestuurslid) één van de initiatiefnemers voor de uiteindelijk zeer succesvolle huisverloting. “De huisverloting is uiteindelijk een prachtige aanjager geweest van hetgeen we nu als VV Eenrum in ons bezit hebben, een toekomstbestendig sportpark.”

“Een belangrijk onderdeel van het sportpark is het kunstgrasveld, onze Geert Schut Court (vernoemd naar erelid Geert Schut). Eigenlijk was al het geld besteed na alle renovatiewerkzaamheden op het sportpark. Toch is het ons met de nodige inspanningen gelukt om het kunstgrasveld te vernieuwen. Het is zeker geen overbodige luxe”, aldus Schoenmakers. “Het veld is de afgelopen jaren namelijk enorm intensief gebruikt door ons als voetbalvereniging. Het Geert Schut Court wordt eigenlijk het meest bespeeld door spelende jeugd maar ook zeker onder andere sportende dorpsgenoten, zoals een fanatiek groepje bootcampers. Wij als voetbalvereniging vinden het alleen maar mooi dat er zoveel verschillende gebruikers zijn van ons sportpark.”

Toen VV Eenrum als club startte met de vervanging van het kunstgras, ontstond ook het idee van boarding eromheen. Dit was eigenlijk in eerste instantie omdat de plaatsting van de boarding voor meer veiligheid zou zorgen (geen contact meer mogelijk met het soms scherpe hekwerk). Schoenmakers: “Later kwamen we er echter ook achter dat we hiermee een speedsoccer arena konden realiseren. Hierdoor is het mogelijk om het steeds populairder wordende boarding voetbal te spelen op ons veld, dat ook nog eens aan de officiële afmeting voldoet.” Bij VV Eenrum ontstond even later het idee om bedrijven de mogelijkheid te geven om hun logo op de boarding te tonen. Zo is de samenwerking ontstaan met Marneland uit Eenrum, Kamphuis uit Winsum, Bouwbedrijf Sietsema uit Uithuizen en Garage Haring uit Kloosterburen. Deze vier bedrijven zien hun logo rondom de gehele speedsoccer arena.

Het is voor een club als VV Eenrum belangrijk dat deze vier lokale ondernemers zich verbinden aan de vereniging en de speedsoccer arena in het bijzonder. Hierdoor heeft de club in de toekomst ook de financiële middelen om te blijven voorzien in het onderhoud. Annemarie Onnes is eveneens tevreden met het resultaat. Onnes: “Voor ons als Eenrumer onderneming is het geweldig om zo’n mooi project te ondersteunen. Daarnaast kunnen onze eigen kinderen er in de toekomst ook nog mooi gebruik van maken.” Marcel Kamphuis uit Winsum is niet minder enthousiast. “Ik vind het gewoon mooi om lokale verenigingen te ondersteunen. Dit geldt zeker voor een vereniging als VV Eenrum, die zo ontzettend actief en goed bezig is. Samen maken we onze eigen directe omgeving mooier en houden we het leefbaar en rijk aan voorzieningen”, besluit Kamphuis.

Foto: Annemarie Onnes (Marneland), Eric Schoenmakers bestuurslid VV Eenrum en Marcel Kamphuis van Kamphuis Metaalwerken

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.