Nieuwe basisschool Uithuizermeeden officieel geopend

UITHUIZERMEEDEN – Woensdagmorgen verrichtte wethouder Kristel Rutgers de officiële opening van de nieuwe basisschool Het Prima aan de Langelandsterweg in Uithuizermeeden. De school is aardbevingsbestendig gebouwd in het kader van het Scholenprogramma van de gemeente Het Hogeland.

De leerlingen van de school zijn, na afbraak van het oude schoolgebouw in mei 2020, tot en met oktober vorig jaar gehuisvest geweest in een tijdelijk gebouw. De nieuwe school staat op de locatie van de oude. De parkeervoorzieningen zijn uitgebreid. Het gebouw is voorzien van een ‘groen’ dak waarop ook honderd zonnepanelen zijn geplaatst. Het gebouw is daardoor zelfvoorzienend voor wat betreft de energie. Het Prisma is onderdeel van onderwijskoepel Noorder Scholen met de Bijbel in Noordhorn.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.