Oekraïners verhuizen van Kantens naar Bedum

BEDUM – Dinsdag 17 mei is er een inwonersavond in Bedum over de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Het gaat om  vluchtelingen die nu nog zijn ondergebracht in Kantens, maar zullen per 1 juni verhuizen naar in totaal 9 woningen aan de Schoolstraat, Prof. Ridderbosstraat, Prof. Mekelstraat en de Ruyterstraat. Deze woningen moeten nog ingericht worden, aldus een persverklaring van Algemeen Plaatselijk Belang Bedum.

Als gevolg van de Russische invasie zijn miljoenen Oekraïners hun land ontvlucht. De gemeente heeft de verantwoordelijkheid voor de opvang van vluchtelingen die naar Het Hogeland komen. Vanaf 1 juni wil de gemeente daartoe 9 woningen beschikbaar stellen in Bedum.

Inwoners van Bedum worden uitgenodigd een inwonersavond over deze  opvang. De inwonersavond is bedoeld om informatie te verstrekken en vrijwilligers te werven, maar ook om helder te krijgen wat er nodig is en wat niet.

Deze bijeenkomst is dinsdag 17 mei om 19:30 uur in de Maranathakerk (ingang Kleinestraat).

Gemeente Het Hogeland heeft Algemeen Plaatselijk Belang Bedum en de Stichting Groningen Helpt Oekraïne gevraagd om te helpen bij het inrichten van deze woningen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.