21 mei Streekmarkt Verhildersum en poppen van Prinses Juliana

LEENS – Op zaterdag 21 mei is de Streekmarkt weer bij Museum Borg Verhildersum. De markt is op het voorterrein van de borg van 10.00 tot 16.00 uur. Op de Streekmarkt Verhildersum zijn allerlei ambachtelijke en veelal biologische etenswaren te koop, evenals handgeweven sjaals en leuke dingen om aan te doen of het huis mee aan te kleden.

Nieuw is deze keer de stand van Kendall’s Cakes & Catering. Kendall is haar bedrijf voor ambachtelijke taarten en lekkernijen net gestart bij ’t Oldeheem in Kloosterburen. Het terras bij Ons Schathoes is natuurlijk ook open en in het Koetshuis is de bijzondere tentoonstelling Juliana, een leven in poppen te zien. Zo kunt u niet alleen allerlei soorten streekproducten shoppen maar ook een kijkje nemen in het leven van Prinses Juliana en cultuur opsnuiven.

Exposities in de boerderij

In de museumboerderij zijn nog meer exposities te zien. Zoals Kleren, kleertjes en poppengoed, met Groninger mode, klederdracht en poppen uit de collectie Verhildersum. Deze zijn zeker te moeite waard, want alles stamt uit de 19e eeuw.

In de boerderij zijn ook de verhalen van de boeren families Borgman en Mansholt en er is een prachtige film te zien over Eddy Roos. Hij maakt de beeldentuin van Verhildersum graag af met zijn laatste beeld ‘vuur’. De film toont zijn passie en vakmanschap ten voeten uit.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !