Officiële opening nieuwe kazerne tijdens open dag Brandweer Uithuizen

UITHUIZEN – Maatregelen in verband met corona hadden een grote rol bij het uitstellen gehad, maar zaterdag was het dan zo ver: de officiele opening van de nieuwe brandweerkazerne in Uithuizen. Burgemeester Henk Jan Bolding en Marijke van Beek (burgemeester voormalig gemeente Eemsmond) deden dit onder toeziend oog van brandweercommandant Roelf Knoop met een symbolische druk op de knop.

In de periode dat Van Beek burgemeester van de gemeente Eemsmond was is de nieuwbouw en verhuizing naar de Industrieweg in de raad beklonken. Nu, een aantal jaren later, werd de waarnemend burgemeester van Wijchen ter plaatse verrast om samen met haar collega de officiele opening verrichten.

Terwijl Smokey, de brandweerhond, alles goedkeurend bekeek ging het Uithuizer brandweerkorps na de officiele opening verder met de open dag in en rondom de nieuwe kazerne. Belangstellenden zagen demonstraties, hadden toegang tot ale ruimtes in het gebouw en konden de brandweerwagens van binnen bekijken.

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.