Volle bak bij 3e Hogelandster Piratenfestijn

RASQUERT – Alles was afgelopen zaterdag aanwezig voor een mooi muziekfeest op de ijsbaan in Rasquert. Een gezellig festivalterrein, een stralende zon, uitstekende muziek en bezoekers die zin in een feest hadden. Gastheer Jacob Postema en DJ Kees omlijstten de avond, zodat de stemming er de hele avond goed in zat. Zanger Klaus opende de avond voor een tent die al vlot vol stroomde, waarna Burdy vol gas het stokje overnam. Een mooi begin van de avond met deze lokale helden.

Daarna opende John de Bever met “Je krijgt die lach niet van mij gezicht”. Zijn grote hit werd door jong en oud uit volle borst meegezongen. Met veel charisma bracht hij zijn overige nummers, die door het publiek enthousiast werd ontvangen. Nadien deed DJ Kees er een schepje bovenop en de tent werd een hossende meute. Een mooie opwarmer voor René le Blanc. Zijn optreden werd in Rasquert een succes. Zijn evergreens van Engelbert Humperdinck waren voor velen even terug in de tijd. Hij sloot af met zijn nieuwe hit “Mijn sexy lady”.

Als of het nog niet genoeg was, ging Dennie Christian nog een versnelling hoger. Met veel energie bracht hij zijn uitgebreide repertoire. “Rosamunde” en “Du” om er maar een paar te noemen, maakte zijn optreden heer- lijk om naar te kijken en zeker fijn om naar te luisteren. Wat een rasartiest die zijn publiek weet te waarderen. Met dank aan De Esperando’s kon er geschoven worden met het optreden van Henk Wijngaard. Nadat zij o.a. “Sikkebokk’n” hadden gebracht, was het tussendoor de beurt aan Henk Wijngaard. Dat hij nog steeds razend populair is, was aan het publiek te merken. Het meezingen van alle hits was voor het publiek geen enkel pro- bleem. De Esperando’s sloten vervolgens de avond in hun geheel eigen stijl af. Dit feestende duo zorgde ervoor dat deze editie van ’t Hogelandster Piratenfestijn als een prachtige avond afsloot.

De organisatie van Graspop Festival was zeer tevreden en sprak terecht van een zeer geslaagd Hogelandster Piratenfestijn. Een mooie opstap voor komende zaterdag, het Graspop Festival met Blues, Rock, Pop en de DanceStage. De vooruitzichten zijn goed!

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.