‘Weg uit de Stad’ bij Cinema Het Hogeland

WARFFUM – Op zaterdag 21 mei vertoont Cinema Het Hogeland de documentaire ‘Weg uit de stad’ in Het Spijslokaal aan het Oosterkerkpad 3 (met debat na) te Warffum, waar je vooraf ook van een lentemaaltijd van de Eemstuin kan genieten.

‘Weg uit de Stad’ is een film van Saskia Jeulink en Tom Tieman over twee stadverlatersgezinnen die hun weg vinden op het Groningse platteland. Een van die jonge stellen verhuist van Amsterdam naar Borgercompagnie en het andere trekt na wereldwijze omzwervingen naar Uithuizermeeden om daar een biologisch-dynamische kwekerij over te nemen. Met zijn alternatieve vorm van landbouw belanden ze midden tussen de gangbare akkerbouwers van Noord-Groningen. De financiering is krap en de uitdagingen zijn groot. Lukt het hen het hoofd boven water te houden?

Deze documentaire heeft nog een extra Warffums tintje omdat o.a. Jan Dirk Gardenier – onderzoeker en Kunstkerk-initiator – in de film commentaar geeft en ook na de pauze een debat rond het thema zal leiden met deskundigen en met het aanwezige publiek.

De kosten voor de maaltijd (inclusief 1 consumptie – bier, wijn, fris, koffie, thee) zijn € 16,- per persoon. De maaltijd start om 18:30 uur. Entree voor de filmavond (ook inclusief 1 consumptie) – is € 5,-. Inloop is vanaf 19:30 uur, de film start om 20:00 uur.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.