Presentatie biotoopschalen in Domies Toen met rondwandeling

PIETERBUREN – Op 29 mei wordt in Domies Toen de dag van het leven gevierd. Van de biologie, van de biodiversiteit en van de bijzondere biotopen die in Nederland worden gekoesterd.

Van 22 tot 29 mei is de week van de biologie die op 22 mei begint met de dag van de biodiversiteit en die Domies Toen op 29 mei afsluit met een speciale rondleiding door de tuin met extra aandacht voor biodiversiteit en biotopen in Noord-Nederland.

Domies Toen heeft er afgelopen jaar tien biotopen bijgekregen en daarmee heel veel bijzondere inheemse planten. In bakken is heide, hoogveen, kwelder, duinvallei en meer op kleine schaal nagebootst. Tijdens de rondleiding zal Jan Jaap Boehlé u meenemen op reis door Noord-Nederland en u wegwijs maken in de ontstaansgeschiedenis van deze bijzondere plantengemeenschappen. Het boekje Biotopen ontdekken in Domies Toen is een prachtige aanvulling om te lezen over dit onderwerp.

Start: 14.00 uur bij de theeschenkerij, die deze middag is geopend.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.