VV Eenrum pakt groots uit met 7×7 toernooi ‘festival stijl’

EENRUM – Op zaterdag 11 juni aanstaande pakken ze groots uit bij VV Eenrum. Een enthousiaste groep 7×7 voetballers en voetbalsters organiseren hun eigen 7×7 voetbaltoernooi. De allereerste editie van de Eenrumer Klompenbokaal staat hierbij op het programma.

Al enige maanden zijn een aantal spelers van zowel de dames- als herenteams van VV Eenrum druk bezig met de organisatie van hun eigen 7×7 voetbaltoernooi. “We vonden het hoog tijd worden om een gezellig 7×7 toernooi te organiseren”, vertelt een enthousiaste Linda Faber. “Inmiddels hebben we zelf met onze teams al twee keer meegedaan aan de Gieterbokaal in Holwierde. Dit toernooi vindt elk jaar plaats rond het begin van september.” Peter Smits vult aan: “De Gieterbokaal is gewoon een geweldige combinatie van een gezellig dagje uit en proberen sportief bezig te zijn.”

7×7 voetbal groeit de afgelopen jaren enorm in Nederland, het is dé manier gebleken om al gestopte oud-voetballers en oud-voetbalsters weer aan het voetballen te krijgen. Dit geldt nu dus ook voor VV Eenrum. VV Eenrum beschikt  inmiddels over twee herenteams en één damesteam, die beide deelnemen aan de KNVB-competitie (vier keer) op de vrijdagavond. Deze competitie vindt steeds in toernooivorm plaats in het najaar en vier keer in het voorjaar. Hierbij wordt overigens op een half veld gevoetbald. Opvallend is dat deze KNVB-competitie over het algemeen gemoedelijk en sportief verloopt. De derde helft, die sowieso altijd erg belangrijk is bij VV Eenrum, is bij 7×7 voetbal misschien wel de belangrijkste helft. “Telkens weer gebeurt het dat je hartstikke laat in je bed ligt”, beaamt Margriet. “Als het sportief niet al te best is gegaan, weten we vaak wel te zegevieren in de derde helft”, zegt John Visser lachend. Deze Winsummer voetbalt al enige jaren 7×7 bij Eenrum en geeft ook aan dat dit voor hem de beste manier is om nog te kunnen voetballen.

“De Eenrumer Klompenbokaal stond eigenlijk al in 2020 op het programma. Er waren zelfs al de nodige voorbereidingen getroffen, maar toen kwam Corona”, vertelt Korinne. Wedstrijdleider John beschrijft: “We hebben de stof begin dit jaar van onze plannen geblazen en zijn weer volop aan de gang gegaan. Ons toernooi start op 11 juni om 14:00 en de finales zullen rond 17:30 uur gespeeld worden. We zullen op 4 velden gaan spelen met zowel een mooi aantal heren- als damesteams. Het is juist deze mix die altijd veel gezelligheid geeft”. “Het toernooi zal naadloos overgaan in een gezellige derde helft”, vervolgt Emiel van Kampen. “Het doel is om een heuse festivalsfeer te creëren op ons van zichzelf al heel sfeervolle sportpark. Zo zal het foodplein rond half 6 openen en is er ook direct een relaxed muziekje te horen van Deejay Bernard. In de loop van de avond wordt dit nog aangevuld met een stuk livemuziek dat het sfeertje compleet zal maken.”

Kortom: alle ingrediënten om er een gezellige en sportieve dag van te maken zijn aanwezig. “Als we er nu ook nog een beetje mooi weer erbij hebben, wordt het helemaal perfect”, besluit Steven Langeland. Uiteraard is iedereen van harte welkom om gezellig te komen. Dit geldt zowel voor de eerste en tweede helft als ook zeker de derde helft. “Een hapje mee-eten kan bovendien uiteraard, want we zijn in Eenrum heel erg gastvrij”, verzekert Korinne.

Foto: v.l.n.r. staand, John Visser, Peter Smits, Emiel van Kampen, Christina Print, Bernard Krans, Linda Faber, Margriet Bijlholt en gehurkt  Steven Langeland en Korinne Huizenga.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.