Hogelandster jeugd heeft weinig trek in ‘fris-feestje’

RASQUERT – FRISSA, hét feest voor jongeren tussen 13-17 jaar dat Mensen Werk Hogeland woensdag organiseerde, is niet geworden wat de organisatie vooraf waarschijnlijk had gehoopt. Toen de voorverkoop van de kaarten tegenviel werd een week geleden besloten om geen entreegeld te vragen. Ook werd nog een campagne op scholen gedaan. Ondanks alle goede bedoelingen bleek het aantal kinderen dat woensdagavond de moeite had genomen om naar de GrasPop-feesttent in Rasquert te komen enorm tegen te vallen. 

Mensenwerk Hogeland organiseerde de avond samen met Graspop, VNN, GGD en Huis voor de Sport en dacht met het feest – zonder alcohol, maar met klinkende namen als Sjaak, Chris de Luxe, TikTok Tammo, Pascale Kuiper (TVOH) en Léaux & Adyara – iets leuks voor de Hogelandster jeugd in petto te hebben. Dat hadden ze ook, maar helaas viel belangstelling tegen en dan komt alweer gauw de vraag: “Wat heeft zoiets gekost?”

Over de kosten wilde Kimberley van Oossanen van Mensenwerk niks kwijt, maar zij had de avond als positief ervaren: “Het was de eerste keer dat we dit organiseerden en van te voren weet je niet wat erop af komt. Ik schat dat er zo’n 60, 70 kinderen zijn geweest. Er hing een leuke sfeer en de kinderen hebben een leuke avond gehad. De artiesten ook. Ze gingen ‘volle bak’ en lieten zich zo van hun beste kant zien. We gaan uiteraard nog evalueren en kijken wat anders en/of /beter had gekund.”

De enthousiasme van de aanwezige kinderen was echter groot. En hoe kan dat ook anders. Ze kregen alle aandacht van de artiesten en bijna iedereen ging met een foto en/of filmpje van zichzelf én de artiest op de smartphone huiswaarts./AT

Foto: De Amsterdamse rapper Sjaak (Mehdi Chafi)

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.