Voormalig Synagoge Winsum fraai hersteld na bevingsschade

WINSUM – De voormalig synagoge in Winsum heeft het afgelopen jaar een flinke opknapbeurt ondergaan. De aardbevingsschade is hersteld en de muren hebben een frisse kleur gekregen. Het gebouw is weer helemaal klaar om bezichtigd of verhuurd te worden.

De dorpsgidsen nemen u graag mee om over de geschiedenis van de synagoge te vertellen en om u het resultaat van de opknapbeurt te laten zien. U kunt dan tevens de recent aangekochte Toramantel bewonderen. Een Toramantel is een fraai geborduurd omhulsel van de Torarol.

De voormalig synagoge is te huur (voor gezelschappen tot 40 personen) voor een concert, lezing, expositie, afscheid of een feestje.

Voor het huren van het gebouw kun je contact opnemen met beheerder A. Nienhuis (06-40615100).

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.