Van Ierse folk tot swingende jazz in Nicolaaskerk Kloosterburen

KLOOSTERBUREN – In februari kon het in verband met droevige familieomstandigheden niet doorgaan, maar op zaterdag 28 mei komt het duo String-Time, bestaande uit Anne Vos-van Dijk (cello) en Johan Keus (gitaar) alsnog met een sfeervol, dynamisch, wild en meditatief programma naar Kloosterburen.

Deze musici spelen muziek uit verschillende stijlperioden. Van Ierse folk tot sierlijke klassieke muziek; van swingende jazz tot dynamische pop.

Anne Vos-van Dijk

Anne Vos-van Dijk heeft de cello reeds als klein meisje in haar hart gesloten. Aan het Groninger conservatorium studeerde zij cello bij Ben de Ligt en in Enschede muziektherapie. Anne maakt deel uit van het celloduo ‘Celladon’ met Mathilde van Wijnen, is als bevlogen cellodocent werkzaam bij Ars Musica, KunstKwartier en Cultuurcentrum Hogeland en geeft samen met Marianne Heeres webinars aan kunstdocenten over hoogbegaafdheid bij ‘WijsjedeWeg’.

Johan Keus

Johan Keus speelt vanaf jonge leeftijd gitaar. Hij studeerde elektrisch gitaar aan het conservatorium in Groningen en muziektherapie op de Hogeschool Midden Nederland in Amersfoort. Zijn brede muzikale belangstelling bracht hem de hele wereld over met o.a. Ierse folk, flamenco, jazz, blues, rock & roll, pop, experimentele muziek, soundscapes en meditatiemuziek. Hij speelt mee op vele cd-producties. Daarnaast geeft hij bas- en gitaarles en workshops en werkt hij als muziektherapeut met ouderen, met mensen met een beperking en in een hospice.

Het programma begint om 20.00 uur in de Nicolaaskerk, Jansstraat 8 in Kloosterburen. Kaarten kosten 12,50 euro per persoon. Ze zijn te reserveren via www.nicolaaskerk.nu of 0595-487788.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.