Plaatsing tunneldek live te volgen

WINSUM – Aankomend weekend kan men vanuit de stoel thuis meekijken met het inrijden van het tunneldek in Winsum. Tot maandagmorgen 30 mei verzet ProRail samen met aannemer Dura Vermeer bergen werk.

ProRail meldt dat het spoor is verwijder, de grond ontgraven, damwanden ingetrild. Het nieuwe tunneldek wordt zaterdagmiddag in een keer op z’n plaats gelegd. Vervolgens wordt het stuk spoor weer op z’n plaats gelegd. Zoals de zaak er nu voor staat moet de klus zaterdagmiddag  tussen 12 en 4 uur geklaard zijn.

De werkzaamheden zijn via een livestream van ProRail te volgen. Klik hier. : Inrijden tunneldek Winsum tijdens Hemelvaartweekend | ProRail

“Dit project voert ProRail uit in opdracht van de gemeente Het Hogeland. Er komt een nieuwe verbindingsweg omdat de Onderdendamsterweg in het centrum van Winsum te druk is. Omdat deze nieuwe weg het spoor tegenkomt, bouwen we een onderdoorgang zodat trein- en autoverkeer goed en veilig kunnen doorstromen,” aldus ProRail.

Het werk aan de tunnel duurt tot na de zomer.  Deze werkzaamheden hebben geen invloed op het treinverkeer, aldus ProRail.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.