Samen bouwen aan je dorp

WINSUM – Groninger Dorpen organiseert 2 juni een avond rond het thema: samen bouwen aan je dorp. Ruim 300.000 woningen komen we tekort in Nederland. Ook in de Groningse dorpen zal er dus flink gebouwd moeten worden: gemeentes en woningbouwcorporaties stropen de mouwen op. En zij niet alleen.

Ook dorpsbewoners en -verenigingen ontwikkelen al heel lang bouwideeën, -plannen en -projecten, van zorghofjes tot levensloopbestendige woningen. Opvallend is dat deze projecten vaak moeizaam voortgang vinden. Wat is daar precies de oorzaak van? En is er iets aan te doen?

Op 2 juni praten we in De Hoogte in Winsum met actieve dorpsbewoners, gemeentemedewerkers, advies- en projectorganisaties. Hoe kunnen we de Groninger dorpen gemakkelijker, beter en sneller laten bouwen?

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.