Onderzoek voor gemeente wint prestigieuze prijs

HET HOGELAND – De groep studenten die voor de gemeente Het Hogeland onderzoek deed naar culturele betrokkenheid van oudere jongeren, kreeg deze week voor hun onderzoek de Ben Feringa Impact Award toegekend.

In de categorie ‘studenten’ ging de prijs naar de studenten Ydwer Hoekstra, Stefan Ivanov, Roos Gielen en Joren Arkes van de Faculteit Letteren. In het onderzoeksproject ‘Cultural Engagement of Young Adults in Het Hogeland’ in opdracht van Gemeente Het Hogeland, verkenden de studenten de culturele betrokkenheid van jongvolwassenen in de gemeente Het Hogeland. De jury was “onder de indruk van de praktische impact van het project, waaronder de ‘mind shift’ die het onderzoek teweegbracht bij betrokken organisaties en het nieuw opgerichte ‘Cultural Youth Network’.” De studenten ontvingen een vrij te besteden cheque van 2.500 euro.

De Ben Feringa Impact Award is in 2020 in het leven geroepen om onderzoeksprojecten met aantoonbare maatschappelijke impact te onderscheiden. De prijs is vernoemd naar de Groninger Nobelprijs winnaar. Dit jaar werd de prijs uitgereikt door juryvoorzitter van de Ben Feringa Impact Award en Commissaris van de Koning van de provincie Drenthe, Jetta Klijnsma.

Michelle Bruijn won de prijs in de categorie ‘onderzoekers’ voor haar onderzoeksproject ‘The Administrative War on Drugs’. Bruijn mocht de cheque van 5.000 euro in ontvangst nemen welke zij kan besteden aan verdere kennisbenutting.

Het project ‘Language awareness in Dutch classes’ van Jeroen Steenbakkers, promovendus bij de Faculteit Letteren, kreeg een eervolle vermelding.

Het onderzoeksproject ‘Integration Despite Isolation’ van Eline Heikamp, studente aan de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen, kreeg eveneens een eervolle vermelding.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.