Duik in de wereld van pubers tijdens de workshop ‘Pubers & telefoongebruik’

WINSUM – In samenwerking met pubercoach Femke Wester organiseren Bibliotheken Het Hogeland op woensdag 15 juni een avond voor ouders van pubers. De nummer één ergernis van puberouders is het telefoongedrag van hun kinderen. Je hoeft maar een minuut niet op te letten of ze zijn alweer in het scherm vastgezogen. Er lijkt echt een hypnotische en verslavende werking van uit te gaan.

Tijdens de workshop deelt Femke haar kennis en ervaring met je over wat nou maakt dat die telefoon juist op pubers zo’n enorme aantrekkingskracht heeft. Als je kijkt hoe pubers hun plek in de wereld aan het veroveren zijn en hoe hun hersenen zich ontwikkelen is het niet meer dan logisch dat die telefoon zo belangrijk is.

Dat is natuurlijk geen excuus om ze dan maar gewoon te laten. Het is aan ons ouders om te zorgen dat ze grenzen leren en dat hun hersenen zich de goede kant op ontwikkelen.

Tijdens de workshop krijg je achtergrondinformatie en thuis toepasbare tips mee. Ben je nieuwsgierig? Meld je dan aan op: www.biblionetgroningen.nl/agenda (Winsum). De avond start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.