Geroosterde bloemkool met couscous, vegetarisch recept

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1 grote bloemkool
 • 500 gr kleine trostomaatjes
 • 2 tenen knoflook
 • 4 el pitloze olijven (groene )
 • 1 potje pesto
 • 1 buisje saffraan
 • 300 gr couscous
 • 3 takjes basilicum
 • Peper en zout
 • 4 el olijfolie

Bereiding;

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).
 2. Doe de olijfolie in een kom en pers de knoflook er boven uit, meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Snijd de bloemkool in roosjes en doe ze in de kom. Hussel goed door de olie zodat elk bloemkoolroosje bedekt is met de olijfolie. Verspreid de bloemkoolroosjes over de bakplaat en rooster 30 minuten in de voorverwarmde oven.
 3. Leg op een andere bakplaat de takjes tomaat, besprenkel ze met een klein beetje olijfolie en zet ze 10 minuten in de oven.
 4. Doe de couscous in een afsluitbaar bakje. Roer de saffraan door de couscous. Voeg net genoeg kokend water toe tot de couscous net onder staat, roer heel snel door en sluit het bakje af. Laat 15 minuten staan.
 5. Halveer de olijven en haal de blaadjes basilicum van de takjes. Haal de geroosterde bloemkool uit de oven en verdeel ze over de borden. Leg op elk bord een takje tomaatjes. Schep er wat gele couscous bij en garneer met de olijven, basilicum. Lekker met een royale eetlepel pesto.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.