NL-Alert testbericht week later dan normaal

NOORD-GRONINGEN – Maandag 13 juni rond 12.00 uur verzend de overheid opnieuw een NL-Alert testbericht. Dit is een week later dan normaal, omdat het de eerste maandag van juni tweede pinksterdag is. Met het NL-Alert testbericht, dat men op je mobiele telefoon ontvangt, ervaart men hoe het is om een NL-Alert bij een noodsituatie te ontvangen.

Uit een onderzoek dat in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid is uitgevoerd blijken 9 op de 10 Groningers die het afgelopen jaar een NL-Alert testbericht hebben ontvangen het belangrijk te vinden dat de overheid ieder half jaar zo’n bericht verzendt.

Op de eerste maandagen in juni en december verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht. In het bericht wordt uitgelegd dat het om een testbericht gaat.

Ook blijkt uit onderzoek dat 4 op de 10 Groningers die het afgelopen jaar een NL-Alert noodmelding ontvingen, anderen hierover informeerden. Het is belangrijk om anderen te informeren, zodat iédereen direct informatie heeft bij een noodsituatie. Ook de mensen die het NL-Alert niet hebben ontvangen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.