Ontdek het Reitdiep met historische garnalenkotter ZK4

ZOUTKAMP – Visserijmuseum Zoutkamp, Museum aan de A en Het Groninger Landschap organiseren van juni tot en met september weer een aantal bijzondere dagtochten over het Reitdiep. Daarbij worden cultuur, historie en natuur gecombineerd.

Het Reitdiepgebied behoort tot de oudste cultuurlandschappen van Europa. De sterk meanderende Hunze (nu Reitdiep) verbond ooit Groningen met de zee. Niet voor niets was dit gebied vaak onderwerp in de werken van het Groninger kunstenaarscollectief De Ploeg. Op zaterdag vaart de ZK4 van Zoutkamp naar Groningen, op zondag van Groningen naar Zoutkamp. Een taxi brengt u terug naar uw opstapplaats. De tocht kost inclusief koffie/thee, lunch en taxivervoer € 65 per persoon, aanmelden kan via zk4@noordelijkscheepvaartmuseum.nl

De Beurtvaart

Tijdens de vaart op de historische garnalenkotter brengt een bevlogen gids van Het Groninger Landschap de verhalen van het unieke Reitdiepgebied tot leven. Bij ‘Garnwerd aan Zee’ met terras aan het idyllische Reitdiep staat ’s middags een smakelijke lunch klaar. Voorafgaand of na de lunch leidt een wandeling door het historisch dorpshart de deelnemers langs de vele monumenten van het wierdendorp.

Museumbezoek

Aan het begin en eind van de dag kunt u een bezoek aan het Visserijmuseum in Zoutkamp en het Museum aan de A (Noordelijk Scheepvaartmuseum) in Groningen brengen.

Vaarschema: Zoutkamp-Groningen (08.45-17.15u)

zaterdag 25 juni

zaterdag 16 juli

zaterdag 13 augustus

zaterdag 10 september

zaterdag 24 september

Vaarschema: Groningen-Zoutkamp (09.00-17.45u)

Zondag 26 juni

Zondag 17 juli

Zondag 14 augustus

Zondag 11 september

Zondag 25 september

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.