Molen De Lelie zaterdag geopend voor publiek

EENRUM – Molen De Lelie is zaterdag 4 juni geopend van 13.00 tot 17.00 uur. In de zomervakantie komen daar ook nog de woensdagen bij. Op deze zaterdagen en woensdagen worden er ook koekjes gebakken. Het seizoen eindigt op zaterdag 24 september.

De molen in Eenrum heeft een Oud Hollands gevlucht. Dat wil zeggen dat de wieken bij weinig wind worden voorzien van zeilen. Wanneer de zeilen worden voorgelegd klimt de molenaar de wieken in om de zeilen goed vast te maken.

De molen heeft zeilvoerende wieken, die regelmatig draaien. De begane grond is verbouwd tot een bakkerij. Daar kan men brood kopen en Leliekoekjes. En natuurlijk ook verschillende soorten meel.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.