College stelt kavelprijzen Munster 2 Winsum vast

HET HOGELAND – Het college heeft voor twaalf kavels in het Winsumer nieuwbouwproject Munster 2 de kavelprijzen vastgesteld. Het college is uitgegaan van marktconforme grondprijzen.

De oppervlakte van de kavels varieert van 434 tot 908 vierkante meter. De prijzen exclusief BTW liggen tussen 95.480 en 181.600 euro. Op de kavels kan waarschijnlijk voor de komende zomer worden ingeschreven. Bij meerdere geïnteresseerden voor één kavel organiseert de gemeente een loting. In de wijk Munster komen in totaal ongeveer 150 woningen. Er is ruimte voor sociale huurwoningen, koopwoningen in verschillende prijsklassen en vrije kavels.

De bouw is opgedeeld in drie fasen. De woningbouw in fase 1 is bijna klaar. De verkoop van fase 3 start naar verwachting begin 2023. In het plan Munster is de oorspronkelijke verkavelingsstructuur van het landschap terug te zien. Fase 2 bestaat uit drie eilanden, omsloten door brede watergangen. Het is er groen, waterrijk en krijgt een dorps karakter. In fase 2 is ruimte voor vijf sociale huurwoningen, 12 vrije kavels en 26 projectmatige woningen.

Voor de kavels voor vrijstaande woningen gelden randvoorwaarden. Deze zijn per kavel te vinden op hethogeland.nl/munster Wethouder Eltjo Dijkhuis is verheugd over de voortgang: “Ik ben blij dat de kaveluitgifte voor Munster fase 2 in Winsum voor de zomer van start lijkt te gaan. Daarnaast werken we ook aan plannen om de woningbouw in Het Hogeland breed te kunnen versnellen. Deels gaat dit over het uitvoeren van een verkennend onderzoek naar bouwlocaties. En voor een deel gaat het over versnelde kaveluitgifte. Ik hoop dat Munster fase 2 de impuls is voor meer woningbouwprojecten in Het Hogeland.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.