Sikkom Kult

2018 ontpopte zich als een gouden muziekjaar voor de Groninger streektaal. Marlene Bakker veroverde vele harten met haar prijswinnende debuutalbum Raif en Irene Wilkens wist met haar band Sikkom Kult haar conservatoriumopleiding uitstekend in praktijk te brengen. ‘Ineens’ was het Gronings twee nachtegalen rijker. Marlene Bakker en Arnold Veeman zongen tijdens die Koningsdag in Groningen ook nog voor het regale koppel en de vele feestvierders die de Stad aandeden.

De band van Irene Wilkens draagt de naam Sikkom Kult, omdat het uitkomen van hun gelijknamige album op zich liet wachten. Kullen betekent mislukken. Oftewel: dat oetkomen van t album, dat haar heur hoast kuld! Kuld, met een d? Jazeker, want de werkwoordspellingsregels van het Nederlands gaan ook op voor het Gronings. Waarom de bandnaam dan met een -t wordt gespeld? Simpel: Irene Wilkens maakt pure cult, in de positieve zin van het woord.  

Ingeborg

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.