Kinderbijslag toch verhoogd

DEN HAAG – Veel gezinnen hebben het door de huidige inflatie zwaar. De reguliere verhoging van de kinderbijslag is juist nu welkom. Daarom trekt het kabinet het wetsvoorstel om de kinderbijslag niet te indexeren in. Dit besluit is mede tot stand gekomen op verzoek van een motie uit de Eerste Kamer.

Het vorige kabinet besloot de kinderbijslag de komende jaren niet te indexeren om te kunnen investeren in het verbeteren van de dienstverlening van UWV en de SVB. Deze keuze zou ervoor zorgen dat de kinderbijslag de komende jaren niet mee stijgt met de huidige prijsstijgingen (inflatie). Dat kan een negatief effect hebben op het inkomen van gezinnen. Daarom heeft het kabinet besloten om een streep te zetten door de plannen. De kinderbijslag zal de komende jaren – zoals gewoonlijk – tweemaal per jaar worden verhoogd op basis van de gemiddelde prijsontwikkeling.

Om ook de dienstverlening van UWV en de SVB te kunnen verbeteren heeft het kabinet aanvullende middelen vrijgemaakt.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !