De competitie zit erop; rest de nacompetitie

HET HOGELAND – Het seizoen zit er voor de meeste Hogelandster clubs op. VV Noordwolde, ZEC en Zeester spelen nog voor promotie, terwijl Rood Zwart Baflo en FC LEO om lijfsbehoud strijden. De overige 10 Hogelandster clubs, uitkomend in de standaardklasse, kunnen met vakantie.

Voor Zeester begint dinsdagavond (7 juni) al de nacompetitie, voor de overige 4 clubs gaat het aankomend weekend los.

P/D-wedstrijd 2e en 3e klasse

VV Noordwolde, winnaar 3e periode in 3C, speelt voor promotie naar de tweede klasse. Het elftal van vertrekkend trainer Roy Kamps eindigde als zesde dit seizoen en speelt zaterdag uit bij ZZVV, dat als tweede eindigde in 3D en ook de derde periode pakte. De wedstrijd in Zuidwolde, het Drentse Zuidwolde, begint zaterdag om 15.00 uur. Mocht Noordwolde winnen, dan speelt het de dinsdag erop thuis tegen de winnaar van De Weide (2e kl.) – VV Klazinaveen (3e kl.). De winnaar van die wedstrijd speelt op zaterdag 18 juni op neutraal terrein de finale tegen een nog nader te bepalen tegenstander, voor een plek in de 2e klasse.

P/D-wedstrijden 4e en 5e klasse

Rood Zwart Baflo had zich op de laatste speeldag nog veilig kunnen spelen door op eigen veld te winnen van Mamio. Bij rust leidden de Bafloërs, maar in de tweede helft kwamen de Groningers langszij. Hierdoor eindigde Rood Zwart Baflo als 11e en rest nu de nacompetitie. Daarin treft het ZEC, de nummer 3 uit 5C, dat de laatste weken in zeer goede vorm steekt. De wedstrijd wordt aanstaande zaterdag in Baflo afgewerkt, aanvang 14.30 uur. De winnaar gaat door en speelt een week later op neutraal terrein voor handhaving/promotie tegen de winnaar van FC Assen (5e kl.) – SGV (5e kl.).

FC LEO wist in de competitie alleen OKVC onder zich te houden en speelt de eerste wedstrijd voor handhaving tegen vijfdeklasser VV Westerkwartier, winnaar 3e periode in 5D. Bij winst wordt er op 18 juni op neutraal terrein gespeeld tegen de winnaar van Friese Boys (nr.12 in 4B) – Surhuisterveen (winnaaar 3e periode 5C) voor een plaats in de 4e klasse.

Zeester wist de tweede periode te pakken in 5C van het zaterdagvoetbal en speelt dinsdagavond 7 juni om 19.00 uur in Bitgummole  tegen VV Beetgum, nummer 6 in 5B. Wordt er gewonnen dan spelen de Zoutkampers zaterdag 11 juni in Gerkesklooster tegen GSVV, nummer 13 in 4B. De winnaar van dat duel speelt een week later op neutraal terrein tegen de winnaar van De Fivel – VV Bargeres voor een plaats in de 4e klasse.

Uitgespeelde clubs + eindklassering

Zaterdag: 1E: vv Winsum, 8e. 2J: SV Bedum, 6e. 4C: SIOS, 8e. De Heracliden, 9e. 5E: Noordpool UFC, 7e. VV Warffum, 11e. VV Eenrum, 14e.

Zondag: 5C: VV Kloosterburen, 8e. VV Usquert 11e.

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.