Ambachtelijk meesterwerk inzet 7×7-toernooi VV Eenrum

EENRUM – Op zaterdag 11 juni is het zover, nog maar een paar dagen te gaan en de eerste editie van HET 7×7 toernooi vindt plaats op het prachtige nieuwe sportpark van VV Eenrum. Dit 7×7 toernooi is gericht op ervaren 30+ voetballers (zowel dames als heren) en heet niet voor niets de Eenrumer Klompenbokaal.

Eenrum staat al decennialang bekend om de Eenrumer klomp, sinds jaar en dag ambachtelijk gemaakt door de familie Van der Meulen. “Toen we inmiddels twee jaar geleden nog voor corona begonnen met de voorbereiding van ons eigen 7×7 toernooi kwam deze naam ook ter sprake”, vertelt Linda Faber. Linda weet als een van de organisatoren niet helemaal precies meer wie kwam met het idee van de Eenrumer Klompenbokaal. Maar wat zeker is, is dat het idee voor de Eenrumer Klompenbokaal al snel was geboren. “Ik ben nog dezelfde week naar Robert van der Meulen gegaan om ons idee te delen en Robert was gelijk enthousiast. Hij kwam direct al met allerlei ideeën. Van der Meulen vertelt hoe hij deze klus heeft aangepakt. “Naast dat de bokaal toch wel een zekere grootte moet hebben vond ik ook dat er duidelijk een link naar het voetbal moest zijn en dan uiteraard in de Eenrumer kleuren.”

“En dit was uiteindelijk het eindresultaat” zegt Robert trots. John Visser, eveneens een van de organisatoren achter de bokaal, is enorm verrast over het resultaat. “Het is echt niet normaal hoe mooi deze bokaal uiteindelijk is geworden.” Het klinkt dan ook zeker begrijpelijk dat er behoorlijk wat uurtjes voor nodig waren om de Eenrumer Klompenbokaal te organiseren. Robert vertelt: “Ach ja, als je dan een keer zo’n uitdaging aangaat, dan wil je ook iets moois en unieks leveren. Het is daarom ook hartstikke leuk dat Eenrum nu zo gekoppeld is aan een leuk nieuw evenement als de Klompenbokaal.” Linda beaamt dit. “We zijn een prachtig actief dorp met veel mooie samenwerkingen, dit is daar een heel mooi voorbeeld van.” Ze heeft er dan ook alle vertrouwen in dat het een gezellige en leuke dag gaat worden. Volgens John hoeft men zich ook over het sportieve deel geen zorgen te maken. “Iedereen zal zijn of haar uiterste best gaan doen om deze prachtige en unieke wisselbokaal te veroveren.”

“En het andere deel gaat natuurlijk ook helemaal goed komen”, zegt Linda lachend. “De derde helft is bij ons, en eigenlijk wel standaard bij 7×7, heel belangrijk en die zal ook nu zeker aanwezig zijn.” Er komen zo’n zestien teams naar Eenrum toe terwijl er gespeeld zal worden op vier velden. Na de finales die rond 17:30 uur plaatsvinden, gaat het toernooi naadloos over in een heerlijk buffet met een hapje en een drankje. “Daarnaast is ook muziek aanwezig van onze DJ, gecombineerd met nog meer livemuziek”, volgens Linda. “Ons sportpark wordt min of meer een beetje omgebouwd tot festivalterrein, we gaan er echt een topdag van maken, die wat ons betreft jaarlijks vast op de kalender komt te staan”, besluit John.

Foto: v.l.n.r.. Robert van der Meulen , John Visser en Linda Faber 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.