Dertiende feestelijke verjaardag van Werelderfgoed Waddenzee

LAUWERSOOG – Tijdens de Dag van het Wad wordt zaterdag 25 juni in en om activiteitencentrum Lauwersnest in Lauwersoog de dertiende verjaardag gevierd van Werelderfgoed Waddenzee.

Traditiegetrouw wordt  deze verjaardag gevierd op de laatste zaterdag van juni tijdens de Dag van het Wad. Het  Lauwersnest is de hele dag gratis toegankelijk en er is van alles te doen: workshop jutvogel maken volgen, kijken en luisteren naar een optreden van dichter en schrijfster Dien L. de Boer en de hele dag genieten van waddenproeverijtjes. Gedeputeerde Mirjam Wulfse geeft samen met de ondernemers uit het gebied en een bekende regionale persoonlijkheid het startschot voor dit feestje. Iedereen is welkom en kan het feestje meevieren.

De Waddenzee, Unesco Werelderfgoed sinds 2009 en in Nederland verkozen tot mooiste natuurgebied, is één van de laatste grote getijdengebieden waar natuurkrachten hun gang kunnen gaan. Van het Noord-Hollandse Den Helder tot het Deense Esbjerg is er sprake van een grensoverschrijdend gebied, boordevol ongerepte natuur. Dit kwetsbare gebied verdient het om beschermd te worden en daarom viert men elk jaar de door Unesco aangewezen beschermde status.

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.