Vogelconcert in de Petruskerk van Pieterburen

PIETERBUREN – Domies Toen bestaat dit jaar 60 jaar. Dat wordt een feestelijk gevierd, o.a. met een vogelconcert. Op zaterdag 11 juni, 15.00 uur, klinken er prachtige vogelgeluiden in de kerk van Pieterburen, composities op vogels van pianist Henk-Doeke Odinga (foto).

Vanaf 2010 zijn in samenwerking met Vroege Vogels Radio een aantal vogelcomposities gemaakt door deze in Usquert woonachtige componist. De eerste in de reeks was de winterkoning voor piano solo. De jaren erna ontstonden telkens duo-composities. De tweede was de fitis, voor hobo en piano, deels in samenwerking met tekenaar Peter van Straaten. Vogels die tijdens het concert instrumentaal worden verklankt zijn o.m. de Kievit, Grutto en de Grauwe gans.

Daarnaast klinkt een lied over Zwanen van Ida Gerhardt en een compositie op een gedicht van Vasalis waarin vogels voorkomen.

Met solistische medewerking van Jan-Jacob Mooij op hobo, Joost van Rheeden op klarinet, Marlon Valk op altsaxofoon, Fardau van der Woude zang en Henk-Doeke Odinga, piano.

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage voor Domies Toen is natuurlijk altijd welkom. Reserveren is niet noodzakelijk, maar wilt u helemaal zeker zijn van een plaats dan kunt u een mailtje sturen naar vogelconcert@domiestoen.nl.

Het concert wordt vooraf gegaan door een rondwandeling langs bijbelse platen in Domies Toen met ds Klaas Pieterman, aanvang 14 uur. Opgave hiervoor is niet nodig.

Beide activiteiten maken ook deel uit van de Open Monumentendag Special van het Grootste Museum van Nederland, een samenwerkingsverband van bijzondere kerken met het Catherijneconvent in Utrecht, op 11 en 12 juni.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.