Workshop schilderen in tuin van Menkemaborg

UITHUIZEN – In de tuin rondom de Menkemaborg in Uithuizen wordt vrijdag 17 juni een schilderworkshop gehouden. De workshop vindt plaats onder vakkundige begeleiding van de Hogelandster kunstenaars Aly van der Wal en Eddy Elting.

De borgtuin biedt uiteenlopende mogelijkheden om een schilderij te maken: een object of juist de lijnen in de borgtuin. Voor ieder is er wel wat wils. De organisatie is in handen van de vereniging van Vrienden van de Menkemaborg.

Het schilderij Schoonmaaksters van de hand van Eddy Elting was in 2019 uit bijna 8400 inzendingen uitverkoren voor de expositie Lange Leve Rembrandt. Aly van der Wal is lid van de Groninger kunstkring De Ploeg. Ze heeft een heel eigen stijl ontwikkeld, onder andere met acrylaat diepdrukken.

Iedereen is welkom om mee te doen aan de workshop in de borgtuin, ook als men helemaal geen ervaring heeft met schilderen. ,,Laten we er met z’n allen een creatieve middag van maken”, zeggen beide kunstenaars dan ook. De workshop start om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Aanmelden kan tot en met 14 juni via info@vriendenmenkemaborg.nl. Verdere info: vriendenmenkemaborg.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !