Stoofpot met Welshe Lamsschenkels

Recept voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 4 Welshe lamsschenkels
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout
  • Sap van 2 citroenen
  • 6 teentjes knoflook, geplet
  • 1 bol knoflook, gehalveerd
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 el gedroogde oregano
  • Takjes tijm
  • Takjes rozemarijn

600 g vastkokende aardappelen, geschild en in stukken gesneden

4 grote tomaten, in dikke partjes gesneden

1 grote rode ui, in plakjes gesneden

200 g verkruimelde feta

100 ml droge witte wijn

Verse gehakte peterselie en/of oregano om te serveren

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190°C, 170°C warme lucht of gas stand 5.

Verhit 1 eetlepel olie in een pan, leg de schenkels in de pan en breng op smaak. Schroei de schenkels tot alle kanten mooi bruin zijn.

Doe de rest van de olie, citroensap, knoflook, laurierblaadjes, oregano, tijm, rozemarijn, aardappelen, tomaten, wijn en de helft van de feta in een ovenschaal of diepe braadpan, roer goed. Leg de gehalveerde knoflook erin.

Leg de lamsschenkels er bovenop en dek af met folie.

Laat ongeveer 2 tot 2 uur 30 minuten garen, afhankelijk van de grootte van de schenkels.

Verwijder de folie en plaats de schenkels nog 30 minuten terug in de oven, overgiet ze met het kookvocht.

Bestrooi de schenkels voor het serveren met de rest van de feta en de gehakte kruiden, pers de knoflook in het kookvocht.

Serveer met knapperig brood om in de saus te doppen.

Eet smakelijk !

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.