Neem een kijkje achter de bouwhekken bij TenneT 

HET HOGELAND – Hoogspanningsnetbeheerder TenneT bouwt mee aan de energietransitie. In Nederland lopen honderden bouwprojecten, zijn in voorbereiding of in onderzoek. TenneT werkt samen met tientallen (onder-) aannemers. Vele duizenden mensen zijn er aan het werk. Met onderhoud, vervanging, uitbreidingen en nieuwbouw van hoogspanningsstations, aansluitingen en -verbindingen. Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni nodigen BAM Infra, Spie en TenneT je tussen 10 en 14 uur uit voor een kijkje op het hoogspanningsstation Vierverlaten bij Hoogkerk in aanbouw.

De Dag van de Bouw is een de dag waarop bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken openstellen om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra. Het jaarlijkse evenement wordt in 2022 voor de vijftiende keer georganiseerd op zaterdag 18 juni. In 2019 bezochten ruim 77.000 mensen 140 projecten In 2020 en 2021 is er, als gevolg van de geldende coronamaatregelen, geen Dag van de Bouw geweest. De Dag van de Bouw is in een initiatief van Bouwend Nederland.

In Vierverlaten wordt een nieuw 380 kV-hoogspanningsstation gebouwd, als onderdeel van de aanleg van de nieuwe verbinding Eemshaven-Vierverlaten 380 kV. TenneT neemt de verbinding volgend jaar in gebruik. Zaterdag 18 juni is er gelegenheid een kijkje te nemen achter het bouwhek. Medewerkers van de aannemers en van TenneT vertellen je alles over de bouw en de techniek. Wat hangt er allemaal in die hoogspanningslijnen? Welke uitdagingen komen de netbeheerders en bouwers tegen bij het bouwen met hoogspanning?

De Ingang is bij de rotonde Westpoort. Daar kun je de auto parkeren. Maar kom zoveel mogelijk met de fiets! Ter plekke kan je je inschrijven voor een rondleiding over het hoogspanningsstation. Vanwege de veiligheid zijn de rondleidingen in kleinere groepen. Midi-busjes rijden vanaf Vierverlaten heen en weer naar een van onze bouwlocaties, een mastlocatie bij Aduard. Wat er in de lijnen hangt kun je van dichtbij bekijken machines die gebruikt worden voor de bouw en het monteren van de geleiders (de stroomdraden). Ook aan de kleintjes is gedacht. De ballonnenman is van de partij en je kunt bouwen met grote legoblokken.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !