Simone Binnema wint in Middelstum

MIDDELSTUM – Met een eerste plaats voor Simone Binnema uit Eenrum op de 10 kilometer bij de vrouwen 50, persoonlijke records voor de Winsumers Fanny Kaper en Wineke Snippe op de 5 kilometer en nog een tiental aansprekende resultaten op beide afstanden kwam de Loopgroep Artemis uit Winsum woensdagavond in Middelstum uitstekend voor de dag.

De IJsvereniging IJsbaan Middelstum stond garant voor de organisatie van de Hippolytusrun over 5 en 10 kilometer, de tweede loop in het kader van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit. Ondanks dat het de hele avond hard regende stonden er toch nog een kleine honderdvijftig lopers aan de start. De route van 5 kilometer volgde het dorp, het bos, rondom de borg Ewsum en langs het Boterdiep terug naar het doorweekte ijsbaanterrein waar de start en de finish plaats vond.

Artemis telde op de 10 kilometer zeven deelnemers, waarvan Ricardo Damminga uit Baflo als zo vaak de snelste was. Zijn tijd van 40.23 minuten was goed voor een 8e plaats bij de mannen senioren. De tijden en klasseringen van de overige vier Artemis-mannen, allen uitkomende in de leeftijdscategorie mannen 50, waren: Garco van den Berg uit Oldenzijl 8e in 45.25 minuten, Ab Slagter uit Hefswal 13e in 47.39 minuten, Marnix van den Brink uit Groningen 14e in 48.23 minuten en Harry Hammenga uit Winsum 17e in 50.18 minuten.

Bij de Artemis-vrouwen op 10 kilometer in de leeftijdscategorie vrouwen 50 werd Simone Binnema met grote voorsprong eerste in 48.51 minuten. Haar voorsprong op de nummers twee en drie in deze categorie bedroeg maar liefst 5.01 respectievelijk 6.28 minuten. Gefeliciteerd! Grietje Dijkmans uit Winsum finishte ook in deze categorie als 7e in 1.01.21 uur.

Op de 5 kilometer stonden 43 deelnemers aan de start, waaronder vijf Artemissers. Wim Ammeraal uit Leens werd met een tijd van 22.38 minuten 7e overall. Jaap Smith uit Baflo eindigde als 9e en 23.11 minuten. Voor de Winsumse Fenny Kaper werd als 18e een tijd van 27.05 minuten genoteerd. Een persoonlijk record. Zij verbeterde haar oude toptijd op deze afstand met 49 seconden. Ook dorpsgenoot Wineke Snippe liep een persoonlijk record. Haar tijd van 30.02 minuten, waarmee ze 26e werd, was precies 2 seconden sneller dan haar oude toptijd op de 5 kilometer. Beiden gefeliciteerd! Met een tijd 30.26 minuten klasseerde Jeannet Bakema uit Loppersum zich als 27e.

De 10 kilometer bij de vrouwen werd gewonnen door Graciëlla Evertsz uit Delfzijl in 44.28 minuten. De winst bij de mannen ging naar Gerben Vermij uit Leens in 36.38 minuten.

De IJsvereniging IJsbaan Middelstum kan ondanks de regen terugkijken op een geslaagde editie.

De eerstvolgende loop in het circuit is de Lopster Torenloop in Loppersum op zaterdag 2 juli 2022, aanvang 19:00 uur.

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.