23 en 27 juni informatieavonden over wind op zee in Het Hogeland

HET HOGELAND – Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) organiseert twee informatieavonden over de aansluiting van de windparken Ten Noorden van de Wadden en Doordewind in de Groningse Eemshaven.

In de provincie Groningen gaat het om twee bijeenkomsten in de gemeente Het Hogeland, op 23 juni in Uithuizermeeden en op 27 juni in Pieterburen.

Windenergie op zee levert een belangrijke en noodzakelijke bijdrage aan de klimaatdoelstellingen. De windparken op zee moeten worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Hier zijn routes met elektriciteitskabels (of in de toekomst: waterstofleidingen) voor nodig. Ook wordt gekeken naar mogelijke routes voor elektriciteitskabels en waterstofleidingen voor toekomstige windparken, aldus de uitnodiging.

De gemeente Het Hogeland ligt in het gebied waar mogelijke routes voor de elektriciteitskabels aan land komen. De aanleg van deze kabels heeft impact op de omgeving. Daarom organiseert het ministerie van EZK informatieavonden om hierover in gesprek te gaan. Inwoners zijn van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

  • Uithuizermeeden: donderdag 23 juni 2022 van 19.30 tot 21.30 uur in de kantine van SV de Heracliden.
  • Pieterburen: maandag 27 juni 2022 van 19.30 tot 21.30 uur in het Dorpshuis.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.