Den Andel wil een knarrenhof, tiny houses en nieuwbouw

DEN ANDEL – Een Knarrenhof en tiny houses zouden Den Andel verder vitaliseren, menen dorpsbewoners. Den Andel is een aantrekkelijk dorp voor de bewoners en mensen van buitenaf, zo stelt de Dorpsvisie.

Het bestaande aantal huizen is echter te weinig om ruimte te geven aan al deze mensen. Daardoor trekken jongeren weg. De huizen zijn vaak niet levensloopbestendig, waardoor ook ouderen wegtrekken. In de Dorpsvisie wordt daarom geopperd een Knarrenhof op te zetten, een woonvorm voor ouderen op de plaats van de boerderij die staat op de splitsing van Den Andel richting Westernieland. In deze boerderij kunnen appartementen gemaakt worden met gemeenschappelijke voorzieningen.

Om jongeren in het dorp vast te houden wil men een aantal tiny houses op het stuk grond tussen de dorpstuin en de Kruisweg. Ook is er volgens de dorpsvisie behoefte aan nieuwe koopwoningen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.