Open dag op de Voedseltuin in Uithuizen

UITHUIZEN – Zaterdag 18 juni heeft de Voedseltuin in Uithuizen een open dag. Van 10.00 uur ‘smorgens tot 16.00 uur in de middag is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen aan Bovenhuizen 6 in Uithuizen.

Op de Voedseltuin worden héél veel verschillende groentes op natuurlijke wijze geteeld door een fantastisch vrijwilligers-team. Ook lopen er deze zomer twee waddenvarkens die meehelpen in de strijd tegen de slakken en het onkruid.

Er zal van alles te zien en te proberen zijn. We maken geen gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Insecten spelen hierdoor een belangrijke rol. Op de open dag zal daar ook aandacht voor zijn. Iedereen die een diertje weet te tackelen kan hem van extra dichtbij bekijken op de insectentafel.

Voor liefhebbers is er een wilde planten-kennis test en de betrokkenen van de tuin weten veel en ze staan u graag te woord.

Voor meer informatie: www.voedseltuinhethogeland.nl

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.