Klezmer & Co brengt Jiddische muziek met een verhaal

KLEIN WETSINGE – Zondag 26 juni komt Klezmer & Co naar het kerkje aan de Valgeweg in Klein Wetsinge. De muziek is soms uitbundig, dan weer verstild en ingetogen en de Jiddische liederen zijn vaak heel poëtisch. 

Dit concert is een combinatie van het huidige programma met als thema ontheemd zijn en het verlangen naar een nieuw thuis, en een voorproefje van een nieuwe programma waarin Jiddische dichters en Joodse tradities een speciale plek hebben.

De groep bestaat uit vier muzikanten. Carla da Silva heeft zich verdiept in de Jiddische taal en cultuur. Zij zingt en verbindt de muziek door verhalen. Wim Lever is virtuoos op de accordeon en een meester in variatie en improvisatie. Violiste Marjolijn Mellema is gespecialiseerd in Oost Europese muziek, wat in haar meeslepende spel goed te horen is. Tenslotte zorgt Albert Bleeker met zijn tuba voor een solide basis en gevoelige lage melodieën.

Aanvang van het twee uur durende concert is 15.30 uur. De entree is €12,50. Reserveren via: 0654685405 of ngpgeenen@gmail.com

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.