Lezing Koen Arts: 365 dagen buitenslapen!

WINSUM – Op zaterdag 25 juni, de Dag van het Wad, organiseren Bibliotheken Het Hogeland en BuitenGewoonSlapen.nu een bijzondere inspiratieavond over natuurbeleving en buitenslapen. Gast van de avond in Bibliotheek Winsum is schrijver en docent Koen Arts.

Wanneer je een echte natuurervaring op wilt doen, kun je die zoeken in de Gobiwoestijn, de bossen van Canada, of de tropische wouden van Papoea. Maar Koen Arts maakte het zichzelf moeilijker. Hij bleef thuis en ging samen met zijn vrouw Gina een experiment aan. Ze besloten om 365 nachten buiten te slapen, en in ieder seizoen tenminste vijftig procent van de tijd buiten door te brengen. Zo probeerden ze de ‘wildheid’ ook te vinden in hun eigen omgeving als onderdeel van het dagelijkse bestaan. Gedurende het experiment werden Koen en zijn vrouw geconfronteerd met vragen als hoe belangrijk is natuurervaring nou eigenlijk? En hoe voer je zo’n experiment daadwerkelijk uit? Koen schreef er het boek ‘Wild jaar’ over en komt zijn ervaringen en avonturen met ons delen in de Bibliotheek van Winsum. Er is natuurlijk ook gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Koen Arts is docent aan Wageningen Universiteit. Hij onderzoekt de relatie tussen mens en natuur, en werkte onder andere in Brazilië, Schotland en India.

De lezing is van 19:30 – 21:00 uur in Bibliotheek Winsum.

Kom je ook? Meld je dan aan via de website: www.biblionetgroningen.nl/agenda Er is beperkt plek, dus wees er snel bij!

Wil je na de lezing de daad bij het woord voegen? Dan maakt BuitenGewoonSlapen.nu dat mogelijk. Zij organiseren aansluitend op de lezing van Koen Arts een ‘Buitenslaap-event’ op een locatie dicht bij het Wad. Bibliotheek Winsum is vanaf 21.00 uur het verzamelpunt voor de groep buitenslapers. Kijk voor meer info en opgave op: www.BuitenGewoonSlapen.nu

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.