Stiltemoment in de kerk van Zuurdijk

ZUURDIJK – Vrijdag 24 juni, om 16.00 uur, is het maandelijks Stiltemoment in de dorpskerk op Zuurdijk. Psalm 68 staat centraal. Ds Tinus Gerrits leest de psalm in het Nederlands, Ditta Kombrink leest de psalm in het Gronings.

Daarna licht Tinus de psalm toe en volgt het stiltemoment. Klaas Pieterman speelt op het Rohlfingorgel, een voorspel bij Psalm 68 van Adriaan Kousemaker, het koraal en enkele variaties van Eildert Drenth. Aansluitend op de stilte van Johann Christoph Bach, Ach Gott vom Himmel sieh darein.

Na afloop is er gelegenheid nog na te praten en wat te drinken. In de kerk is de tentoonstelling ‘Bewustwording’, beelden van Marian Vlierhuis, te zien.

Toegang vrij, maar een vrijwillige bijdrage voor Giro 555 voor Oekraïne is van harte welkom.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.