Minister Staghouwer belooft steun aan vissers

LAUWERSOOG – Minister Staghouwer van Landbouw, natuur en voedselkwaliteit (LNV) belooft steun aan de vissers, die in zwaar weer zitten vanwege de hoge brandstofprijzen. Binnen enkele weken komt hij met een pakket van maatregelen om de visserij te ondersteunen, meldt de Nederlandse Vissersbond.

De minister deed daarvoor woensdag toezeggingen in het debat met de Kamerleden van de vaste commissie voor LNV ter voorbereiding op de Landbouw- en Visserijraad van 13 juni 2022. Het gaat zowel om maatregelen voor de korte termijn als voor de lange termijn. Korte termijn maatregelen zijn nodig om te voorkomen dat er een koude sanering plaatsvindt onder de vissers. Lange termijn maatregelen moeten de levensvatbaarheid (verduurzaming) van de visserij versterken. Bovendien gaat de minister in de komende landbouw- en visserijraad het belang van de pulsvisserij benadrukken.

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.